NAC pakt in slotfase punt bij matig FC Twente

28 februari 2015, 21:50   Bijgewerkt: 28 februari 2015, 23:24

Opnieuw heeft FC Twente punten weggegeven in de laatste minuten. Vorige week werd in blessuretijd een gelijkspel verspeeld tegen Vitesse, vanavond verloor de ploeg twee punten door degradatiekandidaat NAC Breda terug te laten komen. Al vroeg in het duel had Luc Castaignos FC Twente op voorsprong gezet, maar het bleef bij die treffer. Vlak voor tijd maakte invaller Erik Falkenburg de gelijkmaker voor de bezoekers, die meer dan tevreden zullen zijn met een puntendeling.

Dat leek in de openingsfase ook te gaan gebeuren. FC Twente begon goed en fel en kreeg al snel wat mogelijkheden. Binnen vijf minuten lag de bal ook achter doelman Ten Rouwelaar, die weinig kon doen aan het goede schot van Luc Castaignos. De spits, die al even droog had gestaan, maakte de door Ziyech gegeven kans prima af. Het publiek ging er eens goed voor zitten, maar kwam bedrogen uit.

Toen er een uur gespeeld was probeerde FC Twente het duel te beslissen. Er ontstonden kansen, maar NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar was scherp en pakte alle ballen. Hij stond onder meer goed bij een mooi ingeschoten vrije trap van Ziyech, terwijl hij ook Castaignos van zijn tweede treffer afhield. In de laatste minuten nam de thuisploeg weer gas terug. NAC-coach Robert Maaskant wisselde aanvallend en bracht onder meer Erik Falkenburg in de ploeg. De aanvaller werd een minuut voor tijd totaal over het hoofd gezien door de FC Twente-verdediging, waarna hij na een kapbeweging knap raak schoot met links.

Een minuut daarvoor had Corona nog een goede kans gehad op de 2-0, maar hij ging te laconiek met de mogelijkheid om. FC Twente sneed zichzelf dus flink in de vingers en liet zo weer punten liggen. Gezien het spel is het te veel eer voor de ploeg uit Enschede om te zeggen dat FC Twente zich tekort heeft gedaan. Het team lijkt weinig vertrouwen te hebben, waardoor de twijfel vaak toeslaat. NAC Breda speelde naar zijn mogelijkheden en zag het geduld uiteindelijk beloond worden.