'Spitsenprobleem dreigt in de zomer voor FC Twente'

8 mei 2015 – Voor de start van het nieuwe seizoen dreigt een spitsenprobleem bij FC Twente. De operatie die Torgeir Børven onlangs onderging houdt hem volgens Voetbal International zeker drie tot vier maanden aan de kant. Hierdoor is het onzeker of hij fit is voor de start van de eredivisiejaargang 2015/2016.

'Spitsenprobleem dreigt in de zomer voor FC Twente'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De eerste competitiewedstrijden van het nieuwe seizoen zijn op 7, 8 en 9 augustus. Børven werd eind april in Zweden geopereerd en geldt als stand-in voor Luc Castaignos, dit seizoen de eerste spits in Enschede. De kans is zeer groot dat Castaignos komende zomer vertrekt, hij drukt zwaar op de begroting van de club. Geld om een vervanger te halen heeft FC Twente niet, waardoor Børven de beoogde nieuwe eerste spits is.

Bijkomend probleem voor FC Twente is dat ook Jesús Corona, die ook voorin kan spelen, de start van de competitie mogelijk niet haalt. De Mexicaan speelt komende zomer zowel de Copa America als de Gold Cup, de kampioenschappen van respectievelijk Zuid- en Noord-Amerika. De Gold Cup eindigt pas 26 juli en als Corona het ver schopt met Mexico, zal hij pas in de loop van augustus terugkeren naar Enschede.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd