Castaignos: "Voor hetzelfde geld was ik blind geworden"

16 mei 2015, 19:11

Luc Castaignos beleefde rond de winterstop angstige momenten. De 22-jarige aanvaller van FC Twente kreeg in de wedstrijd tegen FC Dordrecht een vinger in zijn oog en even werd er rekening mee gehouden dat hij blind zou worden.

"Ik ging steeds waziger zien, alsof ik door een beslagen raam keek", zegt Castaignos tegen Helden Online. "Ik dacht: moet ik een bril? Bij de oogspecialist in het ziekenhuis werd een scheurtje in het netvlies geconstateerd. Ik werd naar Nijmegen gestuurd om het te laten laseren. Na het laseren kwam ik terug voor controle. Het zicht was wel beter, maar ik zag af en toe lichtflitsen. Wit licht. De arts werd stil en zei dat ik meteen geopereerd moest worden, het risico bestond dat ik blind zou worden aan mijn rechteroog. Mijn netvlies was bijna helemaal losgelaten. Ze hebben me twee uur geopereerd, spoten gas in mijn oog, waardoor ik in het begin een tijdje niets zag. In totaal duurde het acht weken voordat alles weer in orde was."

"Kijk, toen bleek maar weer eens dat wat ik doe op het voetbalveld allemaal niet zo bijzonder is", vervolgt Castaignos. "Wat die artsen doen, dat is pas knap. Zij zijn pas helden. Mijn oog is weer helemaal goed, ik zie alles weer. Ik heb geluk gehad. Voor hetzelfde geld was ik blind geworden aan één oog, had mijn carrière erop gezeten."

Castaignos heeft een doorlopend contract bij FC Twente, maar lijkt in de zomer verkocht te moeten worden vanwege de financiële problemen bij zijn huidige werkgever. "Ik wil terug naar het buitenland, het liefst naar een mooie subtopper in Engeland of Duitsland, zodat ik kan wennen aan de competitie. Ik heb genoeg zelfkennis om te weten dat ik nog niet klaar ben voor de echte top."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen