Van den Brom geniet van Janssen en heeft trio terug

1 april 2016 – In de voorbereiding van AZ op de thuiswedstrijd tegen PSV stond vooral Vincent Janssen in de spotlights. De spits, die dit seizoen al twintig competitiedoelpunten aantekende voor de Alkmaarse club, beleefde een geweldige week met het Nederlands elftal. Hij debuteerde eerst als invaller voor Oranje in de interland tegen Frankrijk en noteerde daarna een treffer en een assist tegen Engeland. Coach John van den Brom heeft ervan genoten.

Van den Brom geniet van Janssen en heeft trio terug

"Ik was vrijdag zelf bij de wedstrijd van Oranje tegen Frankrijk waarin Vincent Janssen zijn debuut maakte. Dinsdag heeft hij het tegen Engeland met een goal en een assist nog beter gedaan. Hij is dus met veel vertrouwen teruggekomen. Hij lacht, is vrolijk", glimlachte Van den Brom op zijn perspraatje. Hij zag dat Janssen vol in de aandacht stond. "Dat heeft hij zelf afgedwongen met zijn prestaties in 2016. Hij trok die lijn nu ook door naar Oranje. Vincent gaat goed om met al de belangstelling. Hij heeft de focus nu weer op AZ, de knop is om. Hij blijft nuchter, dat is mooi."

Bij AZ zijn Markus Henriksen, Mattias Johansson en Ron Vlaar terug van blessures. "Alleen Celso Ortiz is niet fit teruggekeerd. Hij heeft last van zijn enkel. Verder hebben we te maken met de schorsingen van Stijn Wuytens en Alireza Jahanbakhsh", weet Van den Brom.

De oefenmeester van AZ heeft respect voor PSV, maar weet dat de druk zeer groot is voor Eindhovenaren. "We gaan verder op jacht naar de mooie en belangrijke derde plaats. PSV blijft natuurlijk een titelkandidaat. Ze hebben een fysiek goede ploeg met individueel sterke spelers. Het elftal staat. Zij jagen ook, maar dan op de eerste plaats. Het wordt een mooie wedstrijd waarin we in de praktijk moeten brengen wat we in de recente topwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord hebben geleerd."

Eredivisie

gerelateerd