AZ én Ajax vergeten zichzelf te belonen in Alkmaar

6 november 2016, 16:38   Bijgewerkt: 6 november 2016, 17:26

In een hectisch en spannend duel aan beide kanten hebben AZ en Ajax zondagmiddag de punten gedeeld in het AFAS Stadion in Alkmaar. Het was een krachtmeting met twee gezichten: terwijl de thuisploeg al snel op voorsprong kwam, domineerden de Amsterdammers grotendeels na rust. De eindstand was een terechte: 2-2.

En binnen een kwartier viel die ook. Bertrand Traore werd kinderlijk eenvoudig van de bal gezet door Ridgeciano Haps, waarna AZ met veel snelheid kon counteren. Via de voet van Joel Veltman kwam de bal met wat geluk bij Wout Weghorst terecht, die al eerder tegen de Amsterdammers scoorde. Hij bedacht zich geen moment en schoot uit de draai binnen: 1-0.

De vroege tegentreffer maakte Ajax wel wakker, maar het was gewoon niet bij machte om met een antwoord te komen. Traore en Amin Younes werden continu op de huid gezeten door Haps en Mattias Johansson, waardoor Kasper Dolberg weinig steun kreeg in de punt van de aanval. Een vlammend schot van Hakim Ziyech was eigenlijk het enige Amsterdamse wapenfeit voor rust.

En toen Davy Klaassen zijn elftal na dik een uur spelen van dichtbij zelfs op voorsprong tikte, vloeide het vertrouwen zichtbaar weg bij de thuisploeg. De tank leeg vrijwel leeg, terwijl Ajax beter ging combineren. Vooral Ziyech en Lasse Schone waren daarin belangrijk. AZ liep ineens achter de feiten aan, een totaal ander verhaal dan de eerste helft.

Totdat Weghorst plotseling weer opdook, uit het niets, en voor de 2-2 tekende. Hij gleed de bal binnen na een voorzet van Alireza Jahanbakhsh, terwijl Ron Vlaar verantwoordelijk was voor de voorbereiding. Daley Sinkgraven en Sanchez waren beiden te laat. Na de gelijkmaker nam Ajax meer risico om alsnog te jagen op drie punten, maar dat lukte niet.

[photo,102293,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen