Van den Brom kiest voor Vlaar, Faber verwacht aanvallend AZ

31 maart 2017, 15:30

De nummer vijf AZ treft zaterdag in eigen huis FC Groningen, dat twaalfde staat in de Eredivisie. John van den Brom heeft de beschikking over een volledig fitte ploeg. Ernest Faber daarentegen heeft wel enkele afwezigen in zijn selectie.

Vlaar terug in basis AZ

Voor het treffen met FC Groningen voert Van den Brom enkele wijzigingen door in zijn opstelling. Ron Vlaar keert terug in de defensie, waardoor Derrick Luckassen op het middenveld gaat spelen. Daarnaast zal Alireza Jahanbakhsh, die donderdag pas terugkeerde na zijn interlandverplichtingen met Iran, op de bank beginnen.

Door de interlandonderbreking heeft de trainer twee weken gehad om zijn ploeg goed te kunnen voorbereiden op de wedstrijd van zaterdag. "We moeten puur naar onszelf kijken. We hebben een goed gevoel overgehouden aan de overwinning op ADO. En ook aan de afgelopen twee weken, waarin we veel hebben kunnen trainen. Ik heb goede dingen gezien. Daar willen we zaterdag de vruchten van plukken", aldus Van den Brom op de website van AZ.

Faber: "Verwacht aanvallend AZ"

FC Groningen heeft zich ingesteld op een aanvallend AZ. Faber verwacht dat de tegenstander in eigen huis vanaf het begin druk zal gaan zetten. "Zeker in eigen stadion zullen ze wat willen laten zien en aanvallend denken. Maar voor ons liggen er duidelijk ook mogelijkheden om er doorheen te spelen. Wij denken dat het initiatief bij AZ ligt, maar wij ook veel ruimte zullen krijgen. Het is voor ons zaak om weinig weg te geven", zegt de trainer tijdens de persconferentie.

Ondanks het feit dat FC Groningen slechts twaalfde staat, vindt Faber zijn ploeg niet slecht spelen. "Van de elf wedstrijden die we tot nu toe gelijkspeelden, hadden we er in zes of zeven de kans om te winnen. Het wordt nu tijd dat we dit soort wedstrijden in winst gaan omzetten", stelt de trainer, die niet kan beschikken over Tom van Weert en Desevio Payne. Daarentegen keert Samir Memisevic weer terug van een schorsing en is Kasper Larsen fit genoeg om weer bij de selectie aan te sluite

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen