Steijn: "Castaignos geen slechte spits, maar een topper"

23 februari 2018, 13:53

Tim Matavz zit dit weekend de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit bij Vitesse en dat betekent dat VVV-Venlo komend weekend rekening moet gaan houden met Luc Castaignos. Volgens Maurice Steijn is de tweede spits van de Arnhemmers echter niet zoveel slechter dan Matavz.

Castaignos scoorde vorige week tegen NAC Breda, maar krijgt desondanks veel kritiek te verwerken. Steijn vindt de vervanger van Matavz echter niet zo slechts als weleens wordt gezegd. "Luc, die Matavz normaal gesproken vervangt, is natuurlijk ook een topper", zegt hij op de clubwebsite. "Ze hebben een strak geheel en Castaignos past daar prima in. Hij wordt wel eens als een slechte spits weggezet, maar dat zijn de woorden van de media. Ik vind hem heel sterk, dreigend, altijd op de goeie plaats."

Eerder dit seizoen speelden Vitesse en VVV met 1-1 gelijk. Zaterdagavond is de 'return' in Venlo. "Dat was natuurlijk wel een stunt ja. Al hebben we die wel meer gehad dit seizoen. Maar Vitesse schaar ik onder de top vijf in Nederland. Vorig jaar de beker gewonnen, individueel sterk. Een goeie ploeg die in vrijwel alle opzichten verder is dan VVV. Maar wij hebben bewezen voor veel tegenstanders lastig te bespelen te zijn. Dat willen we tegen Vitesse ook weer laten zien."

Een opsteker voor VVV is dat Jerold Promes, die de afgelopen periode geblesseerd was, weer inzetbaar is.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen