Koeman looft De Ligt en ziet in hem mogelijke opvolger Sneijder

4 september 2018, 07:31

Matthijs de Ligt werd maandag gekozen tot 'Talent van het Jaar' en kreeg die prijs uit de handen van zijn bondscoach Ronald Koeman. De keuzeheer was vol lof over de verdediger van Ajax, die in Amsterdam inmiddels de aanvoerdersband draagt en ook in Oranje vermoedelijk in een basisplaats zal krijgen. "Hij is een uitzonderlijk talent", aldus Koeman, die denkt dat De Ligt recordinternational Wesley Sneijder zou kunnen opvolgen.

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Bovendien is De Ligt pas net negentienjaar geworden. "Er zit nog groei in een stukje fysiek, zijn snelheid en het maken van keuzes in de opbouw. Maar ik denk dat hij daar momenteel al heel grote stappen in maakt. Dat hij op zijn leeftijd al aanvoerder van Ajax is en hoe hij mensen stuurt, dat is geweldig. Als er één is die de 134 interlands van Wesley Sneijder zou kunnen evenaren of verbeteren dan is dat Matthijs."

Volgens Koeman is het duel met wereldkampioen Frankrijk een prachtige test. "Het is het hoogste niveau. En daarom is het ook geweldig dat Ajax en PSV dit seizoen in de groepsfase van de Champions League spelen. Als je – met alle respect – Vitesse-Ajax ziet, dan is dat negentien minuten een wedstrijd, waardoor Ajax in de tweede helft zonder gevolgen heel slordig kon zijn. Op Champions League-niveau is het negentig minuten volle bak. En dat hebben spelers nodig om er een gewoonte van te maken dat je elk duel zo moet benaderen."

Naast De Ligt werd ook Ajacied Hakim Ziyech met de Gouden Schoen beloond voor zijn sterke ontwikkeling, terwijl Alireza Jahanbakhsh met de Zilveren Schoen aan de haal ging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen