Jans steunt Buijs volledig, Nijland in gesprek met fans

27 september 2018, 22:10

FC Groningen-trainer Danny Buijs hoeft zich geen zorgen te maken over zijn toekomst. Na de verloren wedstrijd in de KNVB Beker heeft technisch manager Ron Jans uitgesproken nog het volste vertrouwen te hebben in de oefenmeester. Verder ging directeur Hans Nijland in op de onrust, die plaats vond na het verloren duel met FC Twente rondom het stadion. "De situatie gaat mij ook zeer aan het hart", aldus Nijland.

Voor de camera's van FOX Sports ging Jans in op de moeilijke situatie van de club. "We moeten iets vinden hoe we het omdraaien, zodat het vertrouwen komt. We kunnen veel beter", bleef hij vol vertrouwen. Dat het niet loopt en de ploeg nu ook uit de KNVB Beker ligt, daar baalt Jans uiteraard van. "Het enige wat we kunnen doen, is dat je vertrouwen blijft houden en dat uitspreken. Maar dat het sentiment niet positief is momenteel, begrijp ik goed."

Hoewel de naam van Erwin Koeman al een paar keer viel en er wellicht ook meer kritiek komt op de onervaren Buijs na dergelijke tegenslagen, heeft Jans daar maling aan. "We twijfelen geen seconde aan Danny Buijs. We zetten hem echt niet zomaar aan de kant, we kunnen elkaar nu alleen maar steunen. Maar we hebben een succesgevoel nodig", realiseert de technisch manager zich. En die blijft vooralsnog al een flinke tijd uit.

Onrust

En daardoor was het ook onrustig rondom het stadion van Groningen. Supporters eisten het vertrek van Nijland, die het gesprek daarop aan ging met ze. "Dat is niet gemakkelijk, maar ik vind dat ze recht hebben op uitleg", aldus Nijland tegenover RTV Noord. "Ik ben ook supporter. Ik ben ook ongelofelijk teleurgesteld, dat begrijp ik wel. Maar we moeten wel verder met elkaar."

Dat het zo onrustig was - en dan met name de manier waarop, kon de directeur overigens absoluut niet waarderen. "Toon respect voor je medemens", droeg hij de fans van FC Groningen op.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen