Clasie nog altijd geen eerste keus bij AZ: "Helaas, leuk is anders"

22 september 2019, 22:02

Jordy Clasie begon in het shirt van AZ zondagmiddag tegen ADO Den Haag (0-1 winst) eindelijk weer eens in de basis. De middenvelder verving Fredrik Midtsjø die, net als Ron Vlaar, vanwege het drukke programma van de Alkmaarders rust kreeg. Dat Clasie vooral als invaller minuten maakt, vindt hij zelf niet verrassend.

Midtsjø en Teun Koopmeiners zijn de vaste controleurs in de ploeg van Arne Slot. Voor Clasie, die deze zomer naar Alkmaar kwam, is nog geen plek bij de eerste elf. "Maar we hebben een goede groep, het team staat goed, dus dan moet je wachten op je kans. Ik ben geweld om veel te spelen. Bij Feyenoord heb ik bijna alles gespeeld", laat hij weten in gesprek met FOX Sports.

Bij AZ is dat dus nog niet het geval. Tijdens de zomervakantie had Clasie een gesprek met Slot. Toen wist hij dat de kans op tweede viool te spelen, reëel was. "En die situatie is dus gekomen. Helaas, leuk is anders, maar ik probeer er gewoon te zijn voor het team. Als ik inval doe ik mijn best en ik train hard. Maar je mist wel een bepaald ritme en dat bouw je op door veel te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen