KNVB: goed gesprek met Dest, Koeman sprak met Ihattaren

1 oktober 2019, 15:05

Nico-Jan Hoogma en Ronald Koeman hebben een goed gesprek gevoerd met Sergino Dest en diens zaakwaarnemer. Dat zegt Hoogma, de directeur topvoetbal van de KNVB. Ook heeft Koeman na PSV - Ajax contact gehad met Mohamed Ihattaren. De KNVB hoopt beiden te overtuigen voor het Nederlands elftal te kiezen. Daarbij heeft de bond ook intensief contact met Ajax en PSV.

"Ronald en ik vertellen een puur inhoudelijk verhaal, waarin wij een sportief plaatje schetsen en uitleggen waarom we hen kwalitatief goed genoeg vinden om een speler te worden van het Nederlands elftal", zegt Hoogma tegen Voetbal International. "Je kunt iemand geen basisplaats beloven, maar je kunt wél aangeven wie de concurrenten zijn. Dest moet op basis van ons verhaal een afweging maken: Ga ik me nu definitief aan Amerika binden of kies ik voor het Nederlands elftal?"

Met Ihattaren is de KNVB al langer bezig. "Ronald heeft contact met Mohammed Ihattaren gehad naar aanleiding van de wedstrijd tegen Ajax en zijn uitspraken erna. We respecteren zijn wens op dit moment even rust te hebben omdat zijn vader ziek is. We steken er veel energie in, omdat we veel toekomst zien in deze spelers. Al een langere periode is er regelmatig contact. Het is niet zo dat wij een verhaaltje houden en denken: Laten we hem maar selecteren, dan hebben we hem in elk geval binnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen