Koster over eerder ontslag bij RKC: "Puur gebrek aan knowhow"

25 oktober 2019, 08:49

Het duel tussen Willem II en RKC Waalwijk is voor Adrie Koster een weerzien met zijn oude club. Hij kreeg dertien jaar geleden zijn ontslag, nota bene twee dagen na een nederlaag tegen Willem II. Dat terwijl Koster in zijn eerste seizoen nog om Europees voetbal speelde.

"Het eerste seizoen verliep aanvankelijk prima. We lagen op koers voor Europees voetbal", vertelt Koster aan het Brabants Dagblad. "Tot Marcel Brands besloot directeur te worden van AZ en topscorer Rick Hoogendorp in de winter verkocht werd aan VfL Wolfsburg".

Later stapten ook Maarten Martens, Ryan Donk en Rogier Molhoek over naar AZ. Bovendien vertrokken Benjamin De Ceulaer en Gianni Zuiverloon. "Dat het daarna zoveel minder ging was geen financiële kwestie, maar puur een gebrek aan knowhow. Er kwam te weinig kwaliteit voor terug."

Koster werd in zijn tweede seizoen al in november ontslagen door RKC. Dat gebeurde twee dagen na een 3-1 nederlaag tegen Willem II. Morgen (zaterdag) beleeft Koster als Willem II de derby tegen RKC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen