Bij Twente vertrokken Boere: "Ontslag van Hake nooit begrepen"

21 november 2019, 08:16

Tom Boere had zich meer voorgesteld van zijn periode bij FC Twente. Na twee seizoenen in Enschede verkaste de spits afgelopen zomer naar KFC Uerdingen, dat speelt op het derde niveau van Duitsland. Bij Twente kreeg Boere van trainer Gonzalo Garcia weinig perspectief op speeltijd.

"Het was voor mij als speler van Oss destijds een toptransfer, maar het is voor beide partijen niet helemaal geworden wat we er van voor hebben gesteld. Ik heb ook de pech gehad dat ik bij een grote club in crisis kwam", zegt Boere, goed voor 23 doelpunten namens Twente, tegen de Tubantia. In zijn eerste seizoen maakte hij deel uit van het team dat degradeerde uit de Eredivisie. "We waren toen geen team, de kleedkamer was kapot. Ik heb het ontslag van René Hake nooit begrepen."

De komst van Gertjan Verbeek was volgens Boere allesbehalve een verbetering voor Twente. "We gingen juist onder hem een stuk minder doen. Verbeek reageerde op een bepaalde manier op spelers en situaties die niet de mijne was, en voor onze groep was dat dodelijk." Uiteindelijk maakte Marino Pusic het desastreus verlopen seizoen af.

Het lukte Pusic daarna wel om Twente terug te brengen naar de Eredivisie. Eenmaal terug op het hoogste niveau moest Pusic wijken voor Garcia. Boere: "Marino was een prima assistent, die precies aanvoelde wanneer een speler wat extra aandacht nodig had. Maar als hoofdtrainer komen er andere dingen bij kijken en je zag hem onder de druk gaandeweg het seizoen veranderen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen