Gisteren gemist: Buijs en Bizot verlengen, verlies ADO en Twente

12 februari 2020, 00:30   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 23:59

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 11 februari.

ADO Den Haag en FC Twente verliezen en komen in degradatienood

ADO Den Haag heeft opnieuw niet gewonnen in de Eredivisie en zit daarom in grote degradatieproblemen. Nadat de ploeg van Alan Pardew al bij de rust tegen een 3-1 achterstand aan keek, leek het duel gespeeld, maar door een treffer van Crysencio Summerville werd het alsnog spannend. FC Twente ging op bezoek bij FC Emmen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363504/fc-emmen-maakt-het-zichzelf-onnodig-lastig-tegen-slecht-twente/,_blank,kansloos onderuit (2-0)] en wordt daarom ingehaald door de Drentenaren op de ranglijst. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363513/,_blank,Mede daarom was het nog lang onrustig in Enschede].

Dembélé half jaar out: streep door de rest van seizoen en EK

Voor Ousmane Dembélé zit het voetbalseizoen erop: de aanvaller heeft een succesvolle operatie aan zijn hamstring achter de rug, maar ligt daardoor wel zes maanden (!) uit de roulatie. Niet alleen FC Barcelona kan zodoende de rest van dit seizoen niet meer beschikken over de Fransman, ook gaat er voor hem een streep door het EK van komende zomer. 

FC Groningen-coach Buijs tekent voor twee seizoenen bij

Danny Buijs heeft zijn contract als hoofdtrainer van FC Groningen met twee seizoenen verlengd. De oefenmeester is anderhalf seizoen aan het werk bij de Trots van het Noorden en daar komen in elk geval nog twee jaar bij, zo heeft de club dinsdag bevestigd via de officiële kanalen.

Bizot houdt buitenlandse wens op termijn ondanks verlenging

Marco Bizot heeft zijn contract bij AZ weliswaar verlengd tot en met de zomer van 2022, toch hoopt de keeper op termijn ook nog op een avontuur in het buitenland. "Daar droom ik ook van, maar dit contract is ook een blijk van vertrouwen", [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/363507/bizot-houdt-buitenlandse-wens-op-termijn-ondanks-verlenging/,_blank,glimlachte] de goalie nadat de inkt van zijn nieuwe verbintenis was opgedroogd. 

Nederlandse clubs verdeeld over komst van BeNeLiga

De Nederlandse clubs zijn sterk verdeeld over de komst van een BeNeLiga. Naar aanleiding van een hernieuwd onderzoek van de grootste Nederlandse - Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht, Vitesse – en Belgische clubs, werd door Voetbal International in samenwerking met Voetbal Magazine een grootschalige enquête gehouden bij alle clubs in Nederland en België. Bij onze zuiderburen is er al meer animo voor een samenwerking in de competities.

PSV'er Sadílek (20) verlaat ziekenboeg en hervat groepstraining

Michal Sadílek staat voor een rentree bij de groepstraining van PSV. De middenvelder, die onder Mark van Bommel veelal als linksback acteerde, is hersteld van een buikspierblessure en gaat weer volop met het eerste elftal meetrainen. Daarmee is de ziekenboeg van de Eindhovenaren zo goed als leeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen