Blessures Stengs, Boadu en Vlaar teleurstelling bij start AZ

25 juli 2020 – AZ heeft in de eerste week ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een paar fysieke dompers te verwerken gekregen. Myron Boadu, Calvin Stengs en Ron Vlaar zijn uitgevallen en met name die laatste twee zullen niet op heel korte termijn terugkeren bij de A-selectie. In het geval van Stengs zal het echter ook geen maanden gaan duren, is de verwachting.

Blessures Stengs, Boadu en Vlaar teleurstelling bij start AZ

Dat heeft Arne Slot verteld na de 1-0 nederlaag in het oefenduel met Genk. "Ron is op de eerste trainingsdag geblesseerd geraakt en is er al even uit. Sinsdien heeft hij niet meer meegetraind", aldus Slot. "Bij Calvin en Myron was het een momentje op de training. Myron verwacht ik er snel weer bij, maar bij Calvin is de verwachting dat het iets langer kan duren. Zonder dat we dan aan maanden moeten denken, maar de komende week staat hij nog niet op de training."

Voor Slot is dat wel een flinke domper op een verder goede trainingsweek. "Het is er natuurlijk veel over gegaan, hoe de spelers weer fit te krijgen. Dat drie spelers in verschillende mate wat pijntjes hebben, is wel de grootste teleurstelling van deze week", aldus de coach, die liet doorschemeren dat de spelers die wel speelden zaterdagmiddag, geen pijntjes hebben overgehouden aan het vriendschappelijke treffen.

Verder ging Slot ook in op de 1-0 nederlaag, die in zijn ogen onterecht en tevens een goede les was. "We waren dominant en hebben veel kansen gecreëerd. Maar we verliezen door een onachtzaam moment en dan probeer je de relatie te leggen naar de Champions League-kwalificatie, die ook over één wedstrijd gaat. Dat is naast het goede voetbal een belangrijke les van vandaag."

Eredivisie

gerelateerd