Larsson in beeld bij 'dure' Koeman, woensdag 'pas' presentatie

18 augustus 2020, 18:50   Bijgewerkt: 18 augustus 2020, 18:55

Henrik Larsson is een kandidaat om naast Alfred Schreuder te worden toegevoegd aan de technische staf van FC Barcelona. De 48-jarige Zweed heeft momenteel geen officiële functie, nadat hij eerder in zijn thuisland bij Helsingborgs IF aan het roer stond. Mogelijk vertrekt hij ook naar Barcelona.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Volgens de ochtendkrant is hij een serieus potentieel staflid van Koeman en zou hij zelf ook open staan voor een dienstverband in FC Barcelona, waar hij eerder tussen 2004 en 2006 speelde. Larsson werd eerder gelinkt aan een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367774/driessen-kuyt-opvolger-advocaat-groenendijk-en-larsson-in-staf/,_blank,samenwerking met Dirk Kuyt bij Feyenoord], maar die is vooralsnog een stuk minder concreet dan de interesse van Koeman en Barça.

Lees ook: Dit staat Koeman te wachten bij zijn aanstelling bij FC Barcelona

De Nederlandse coach wordt naar verwachting niet meer vandaag, maar pas morgen (woensdag) officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach. Aan het begin van de middag zou de persconferentie gepland zijn door de Catalaanse grootmacht, dat vermoedelijk nog wel een flink bedrag voor Koeman op tafel moet leggen.

Hoewel de coach een clausule in zijn contract heeft laten zetten voor de stap naar Barcelona, moet die club alsnog miljoenen overmaken naar Zeist. Dat schrijft het Spaanse daglad La Vanguardia althans. Gesproken wordt over een bedrag van vier á vijf miljoen euro dat betaald moet worden. Formeel gezien door Koeman zelf, maar die verantwoordelijkheid zal door zijn nieuwe werkgever worden genomen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen