Rakitic vertrokken bij Barça, Vidal op weg naar uitgang

1 september 2020, 14:56

Ivan Rakitic is de volgende speler die FC Barcelona heeft verlaten. De 32-jarige Kroaat keert bij Sevilla terug op het oude nest. In Andalusië heeft hij voor vier seizoenen getekend. Zowel Barça als de Europa League-winnaar hebben de transfer bevestigd. Barça zou Rakitic voor een zeer lage transfersom van de hand hebben gedaan.

Naar verluidt vangt Barcelona slechts 1,5 miljoen euro voor Rakitic. Dit bedrag kan via bonussen nog wel oplopen tot negen miljoen. Voor Barcelona was het vooral belangrijk om Rakitic als grootverdiener van de loonlijst te schrappen. Zes jaar geleden kwam de middenvelder voor twintig miljoen euro over van Sevilla.

Die investering is Rakitic meer dan waard geweest. Tijdens zijn periode in Catalonië won hij vier titels en bekers. Tevens won de speler eenmaal de Champions League, het WK voor clubteams en de UEFA Super Cup. In totaal speelde Rakitic 310 wedstrijden voor Barcelona. Na de komst van Ronald Koeman werd duidelijk dat zijn rol in Camp Nou definitief was uitgespeeld.

Vidal

Ook Arturo Vidal is op weg naar de uitgang. Volgen La Gazzetta dello Sport heeft de Chileen een persoonlijk akkoord met Internazionale. Vidal behoort ook tot de groep spelers die Koeman niet langer nodig heeft.

Lees ook: Vidal fileert Barcelona: "Er moet veel veranderen bij de club"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen