Ajax huurt Oussama Idrissi zonder optie tot koop van Sevilla

1 februari 2021, 22:00   Bijgewerkt: 1 februari 2021, 22:09

Ajax heeft de komst van Oussama Idrissi afgerond. De Amsterdammers nemen de 24-jarige aanvaller op huurbasis over van Sevilla. De huurovereenkomst kent geen optie tot koop. Met het aantrekken van Idrissi lijkt Ajax voor te sorteren op het vertrek van Quincy Promes, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Spartak Moskou.

Idrissi keert al na een half jaar terug in de Eredivisie. Afgelopen zomer maakte hij voor twaalf miljoen euro de overstap van AZ naar Sevilla. In Zuid-Spanje heeft de vleugelaanvaller zijn belofte nog niet kunnen inlossen. In de Spaanse competitie speelde hij pas 24 minuten. Derhalve was Sevilla bereid Idrissi al na een aantal maanden tijdelijk te laten gaan.

Met de komst van Idrissi speelt Ajax in op het naderende vertrek van Promes. De Oranje-international gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn loopbaan vervolgen bij zijn oude club Spartak Moskou. Promes zal in eerste instantie worden verhuurd aan de club uit de Russische hoofdstad en vervolgens definitief de overstap maken.

Na de van West Ham United overgekomen Sébastien Haller is Idrissi de tweede winteraanwinst van Ajax. De vleugelflitser begon zijn profcarrière bij FC Groningen nadat een doorbraak bij Feyenoord uitbleef. In 2018 vervolgde de buitenspeler zijn loopbaan bij AZ, waar hij tot 37 doelpunten en 25 assists in 98 wedstrijden kwam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen