Verkeert Vitesse in een crisis? 'De surprise is nu een hoop ellende'

8 februari 2021, 10:01

Vitesse lijkt voorlopig afgehaakt in de titelstrijd. De Arnhemse formatie hoopte zich afgelopen weekend te revancheren voor de matige resultaten tegen VVV-Venlo (4-1 nederlaag) en RKC Waalwijk (1-1), maar kreeg in het Abe Lenstra Stadion de volgende tik te verwerken. Door een laat doelpunt van Henk Veerman keerde het team van Thomas Letsch met lege handen huiswaarts. Verkeert Vitesse in een crisis?

"Creatief was het onvoldoende. Ik vind crisis een te groot woord, maar het is wel duidelijk dat we in een dal zitten", reageert Letsch na de 1-0 nederlaag tegen sc Heerenveen in De Telegraaf. "Er zijn te veel jongens die niet hun niveau halen. Dat moet snel veranderen. We hebben onszelf zo'n mooie uitgangspositie bezorgd en die moeten we nu niet vergooien. Dit was een typische 0-0 wedstrijd. Zo'n tegengoal mag ons niet overkomen."

'De surprise van de Eredivisie is nu een hoop ellende', kopt de regionale krant De Gelderlander. 'Een schrijnend gebrek aan creativiteit, geen enkel automatisme en tenenkrommende armoede in de aanval. Vitesse is in een paar weken tijd veranderd van wervelwind tot armlastig ensemble', wordt de ineenstorting van Arnhemse formatie omschreven.

"We zijn dit seizoen opgehemeld door media. Alsof we konden uitgroeien tot titelkandidaat. Maar dat zijn we niet", zegt doelman Remko Pasveer in hetzelfde dagblad. "We hebben in januari vijf keer op rij gewonnen. Nu zit de klad in ons voetbal. Te veel spelers missen op hetzelfde moment de vorm. Als ik wist hoe dat kan, gaf ik het antwoord. Dat is de mystiek van het voetbal."

Vitesse bezet na de matige resultaten nog altijd de derde plaats in de Eredivisie. De Arnhemmers hebben vier punten minder dan nummer twee PSV en liggen acht punten achter op koploper Ajax, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. AZ (twee punten) en Feyenoord (vier punten, wedstrijd minder gespeeld) hijgen Vitesse in de nek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen