Fledderus legt uit waarom Padt niet tussentijds mag vertrekken

27 februari 2021 – Mark-Jan Fledderus heeft tekst en uitleg gegeven over de beslissing van FC Groningen om Sergio Padt niet te verkopen aan Ludogorets. De Bulgaarse topclub waagde onlangs een tweede poging om de dertigjarige doelman deze winter in te lijven. "We moesten hier goed over nadenken", erkent Fledderus tegenover RTV Noord.

Fledderus legt uit waarom Padt niet tussentijds mag vertrekken

"Het was een interessant voorstel, gezien het aantal wedstrijden, dat we nog moesten spelen en het bedrag wat ertegenover stond. We hebben dit intern met alle geledingen goed besproken en besloten om niet op het voorstel van Ludogorets in te gaan", aldus de technisch directeur van de nummer zes van de Eredivisie.

Na dit seizoen zal Padt sowieso naar Bulgarije verkassen. De doelman stond zelf niet onwelwillend tegenover een eerdere overstap. "Hij heeft gezegd dat hij er voor open stond. Hij vond het fijn dat hij daar dan al was, zodat hij zich kon settelen en vast kon acclimatiseren. Aan de andere kant was er ook voor hem nog veel te regelen, ook met betrekking tot zijn gezin. Hij zei aan de andere kant dat hij ons standpunt ook begreep en met alle liefde het seizoen bij FC Groningen wilde afmaken."

Een vertrek van Padt zou de sportieve prestaties van FC Groningen geen goed hebben gedaan, denkt Fledderus. "We hebben nu een bepaalde stabiliteit in het elftal. De verdediging is gewend aan Sergio, dat het er ook mee te maken dat het ons nu zeker niet ideaal leek", vervolgt de beleidsbepaler, die aangeeft dat Per Kristian Bratveit bij een vertrek van Padt het vertrouwen had gekregen. "Stel dat het wat minder zou gaan, terecht of niet, dan zou iedereen het daaraan ophangen. Dat blijft natuurlijk gissen. Het breekt sowieso iets in een elftal. Daarom hebben we ervoor gekozen om de rust te bewaren en vol voor onze sportieve ambities dit seizoen te gaan."

Eredivisie

gerelateerd