Gosens denkt aan pikante transfer: "Gaat om mijn ambities"

27 april 2021 – Robin Gosens ziet een zomerse overstap van Atalanta naar Borussia Dortmund best zitten. Dat is opmerkelijk, omdat de Nederlands-Duitse linksback al vanaf zijn jeugd een grote fan is van aartsrivaal Schalke 04. Zijn jeugdliefde degradeerde deze maand officieel naar de 2. Bundesliga.

Gosens denkt aan pikante transfer: "Gaat om mijn ambities"

Of hij een overstap naar rivaal en topclub Borussia Dortmund ziet zitten? "Een moeilijke vraag, wat moet ik zeggen? Als er daadwerkelijk een aanbod komt van Dortmund en ze willen dat ik volgend jaar op de linkerflank voor ze speel, dan zou ik er zeker over nadenken", zegt de linkervleugelverdediger in gesprek met het Duitse persbureau DPA.

Voor Gosens staat zijn loopbaan voorop. "Het draait uiteindelijk om mijn sportieve ambities. Ik heb namelijk de droom om ooit in de Bundesliga te spelen." Gosens speelde in het verleden voor FC Dordrecht, Vitesse en Heracles en verkaste in de zomer van 2017 naar Atalanta Bergamo. Daar ontwikkelde hij zich tot een van de meest productieve verdedigers van Europa.

Vorig jaar viel de interlandkeuze van Gosens op Duitsland, nadat ook het Nederlands elftal ook in de markt was voor de linkspoot. Gosens concurreert bij Die Mannschaft met PSV-verdediger Philipp Max.

Bundesliga

gerelateerd