Lang en Dost scoren tegen piepjonge Nederlandse keeper

2 mei 2021, 20:25

De play-offs in België zijn zondagavond bijzonder gestart voor Nederlander Bart Verbruggen. De achttienjarige keeper kwam in de afgelopen zomer in het kielzog van Jelle ten Rouwelaar naar Anderlecht en kreeg bij aanvang van het seizoenstoetje een basisplaats boven Timon Wellenreuther. De goalie moest tweemaal vissen na een goal van een landgenoot, maar kon desondanks een punt vieren tegen koploper Club Brugge (2-2).

Niet alleen in Nederland was men verrast door de basisplaats van Verbruggen, ook in België hadden maar weinigen de basisplaats zien aankomen. De van Willem II overgekomen Wellenreuther is namelijk de vaste eerste keuze van Vincent Kompany, maar ondanks vier zeges op rij, besloot de Belg om de Duitse sluitpost op te bank te zetten en Verbruggen te laten starten. Ook Warner Hahn zat op de bank en de reguliere eerste keuze Hendrik Van Crombrugge is nog altijd geblesseerd.

Vooral aan de bal was Verbruggen sterker dan Wellenreuther en de jonge keeper maakte een uitstekende indruk. Na tien minuten hield hij een poging van Lang uit het doel, al was de oud-Ajacied direct na de thee alsnog trefzeker. Op aangeven van landgenoot Bas Dost werkte hij simpel binnen en niet veel later werd Verbruggen opnieuw gepasseerd door een Nederlander: de kopbal van Stefano Denswil eindigde echter op de paal. 

Vervolgens nam Anderlecht het heft in handen en kwam het via Lukas Nmecha op gelijke hoogte en vlak voor tijd uit een heerlijke vrije trap van invaller Jacob Bruun Larsen zelfs op voorsprong. Begin april won Kompany met zijn elftal ook al van de lang ongenaakbare koploper Club Brugge (2-1), maar ditmaal kwam er uiteindelijk geen zege: Dost werkte vlak voor tijd namelijk de gelijkmaker achter Verbruggen. Ondanks die late treffer zal de keeper meer dan blij zijn met zijn officiële debuut, die hij namens NAC Breda nog nooit had gemaakt en in de cruciale Play-Offs 1 namens Anderlecht dus wel deed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen