FC Groningen in gesprek met Robben over een extra seizoen

16 juni 2021 – FC Groningen hoopt nog altijd op een langer verblijf van Arjen Robben. Stiekem werd gedacht dat zijn contractverlenging bekend gemaakt zou worden op het vijftigjarig jubileum van de club, maar daarover kwam niets naar buiten. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus schetste wél de situatie van de 37-jarige buitenspeler voor de komende weken.

FC Groningen in gesprek met Robben over een extra seizoen

"Uiteindelijk moet Arjen daar iets over gaan zeggen", stelt Fledderus tegenover ESPN over de 'onderhandelingen'. Vanuit FC Groningen is al meermaals duidelijk aangeven dat ze dolgraag met hem verder gaan. "Wat ik wel kan delen, is dat we daar met elkaar over in gesprek zijn. Arjen is ook een week of twee, drie geleden, een paar dagen met zijn vrouw Bernadien alleen weggeweest om ook goed na te denken erover. Hij is er nog niet helemaal uit."

Volgens Fledderus is de twijfel begrijpelijk. "Aan de ene kant wil hij erg graag voetballen en dat merk je aan alles. Hij wil heel graag nog een keer voor een vol stadion spelen", legt de technisch eindverantwoordelijke uit. "Aan de andere kant wordt 'ie een dagje ouder en zijn er wat pijntjes in het lichaam. Hij heeft een heel zwaar jaar gehad en dat is de worsteling die er is denk ik."

Lees ook: Fledderus: "Zou Robben bijna een freak kunnen noemen"

Robben kende een heel wisselend seizoen bij zijn rentree namens FC Groningen. De buitenspeler was weliswaar fit in de cruciale fase van het seizoen – wat uiteindelijk het doel was, maar miste door blessureleed ongekend veel wedstrijden. In totaal kwam hij tot slechts zeven wedstrijden, waarin hij twee assists gaf – beide tegen FC Emmen. In de play-offs ging FC Groningen uiteindelijk ten onder tegen FC Utrecht. 

Eredivisie

gerelateerd