'Bosz pusht deal met Ajax over Onana, Inter wil hem gratis'

11 juli 2021, 19:26

Peter Bosz wil er alles aan doen om Andre Onana deze zomer nog naar Olympique Lyon halen. De Nederlandse coach ziet in de doelman van Ajax de perfecte nieuwe eerste goalie en de club bereikte inmiddels al een persoonlijk akkoord met de Kameroener. Maar zijn werkgever Ajax en Lyon hebben nog altijd géén akkoord bereikt over een transfer.

Dat meldt transferspecialist Fabrizio Romano zondagavond. Ajax en Lyon zijn volgens hem wel degelijk in gesprek over de deal, maar een akkoord is volgens hem nog niet aan de orde. Coach Bosz, onder wie Onana debuteerde bij Ajax, zou op de achtergrond flink pushen om de deal af te ronden. Vermoedelijk zou de doelman voor een relatief klein prijsje opgepikt kunnen worden in Amsterdam.

Internazionale heeft ook belangstelling in Onana, maar ziet de keeper alleen in de zomer van 2022 transfervrij overkomen. Dat zou voor Ajax een beduidend mindere deal zijn, omdat het dan geen cent meer vangt voor de Kameroener. Als directeur voetbalzaken Marc Overmars in deze transferwindow een akkoord bereikt met Lyon, dan krijgt Ajax in elk geval nog een transfersommetje beuren voor de doelman die tot 4 november geschorst is. 

Lees ook: Details over Onana-deal: contractduur en transferbedrag

Dat er nog geen akkoord is tussen beide partijen, heeft te maken met het verschil in transfersom. Lyon zou zo'n vijf miljoen euro willen betalen voor de 25-jarige Afrikaan, maar Overmars hoopt een hoger bedrag te ontvangen. Ajax denkt aan een som van tien miljoen euro, waardoor het verschil tussen vraag en aanbod behoorlijk hoog is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen