Sparta
0 – 0
SC Cambuur

FC Twente wijst eerste bod op 'belangrijkste aanvaller' Menig af

29 juli 2021 – FC Twente is niet van plan om Queensy Menig (25) zonder slag of stoot te laten vertrekken naar Partizan Belgrado. Nadat de Tukkers eerst de boot afhielden voor de buitenspeler ten opzichte van FC Utrecht, heeft de Servische topclub nu ook nul op rekest gekomen. Al is de kans wel groot dat er nog een tweede poging komt vanuit die club om de aanvaller over te nemen. 

FC Twente wijst eerste bod op 'belangrijkste aanvaller' Menig af

"Queensy is één van onze belangrijkste aanvallers. Zo'n speler kunnen wij niet makkelijk missen. Zeker niet, omdat we vlak voor de competitie staan en al twee buitenspelers kwijt zijn", zei technisch directeur Jan Streuer tegenover TC/Tubantia over de blessures van Jody Lukoki en Virgil Misidjan. Bovendien komt Vaclav Cerny nog terug van een zware knieblessure.

"Maar daarnaast gaan wij alleen nadenken over een verkoop als het voor de club financieel heel erg aantrekkelijk is. Wij moeten daar echt beter van worden", licht Streuer toe, die wel aangeeft dat een openingsbod eigenlijk altijd afgewezen wordt. Dat Menig een aflopende verbintenis heeft in 2022, maakt de zaak wel lastiger voor de Tukkers, die financieel ook niet heel ruim in het jasje zitten. 

Lees ook: FC Twente wil verder met proefspeler: "Proberen eruit te komen"

"Het klopt dat zijn contract volgend seizoen afloopt en dat je in dit soort gevallen dan ook naar de zakelijke kant moet kijken, maar als het kan moet het sportieve deel altijd voorop staan", stelt Streuer, die sowieso nog een aanvaller wil presenteren. Zeer waarschijnlijk gaat dat Denilho Cleonise worden.

Eredivisie

gerelateerd