'Ziyech zoekt naar perspectief: spelmaker positief over transfer'

30 juli 2021 – Hakim Ziyech maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar Chelsea, maar zijn debuutseizoen was moeizaam. De vraag is of hij een herkansing krijgt in Londen. De buitenspeler annex aanvallende middenvelder staat namelijk in de belangstelling van AC Milan.

'Ziyech zoekt naar perspectief: spelmaker positief over transfer'

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Het is geen geheim dat Milan naarstig op zoek is naar een aanvallende middenvelder na het transfervrije vertrek van Hakan Calhanoglu. Hij verruilde de club in voor stadgenoot Internazionale. Ziyech zou een van de kandidaten zijn om de Turkse spelmaker op de volgen. De roze sportkrant weet zelfs dat de eerste gesprekken met Chelsea én zaakwaarnemer Mustapha Nakhli al gevoerd zijn.

Ziyech zou zelf wel openstaan voor een transfer aangezien hij op Stamford Bridge geen oog heeft op een basisplaats. Die kans zou in San Siro een stuk groter zijn. Milan heeft echter weinig geld, waardoor de club hem in eerste instantie wil huren. Chelsea voelt daar weinig voor, waardoor een deal nog geen uitgemaakte zaak is. De twee clubs staan wel met goede voet op elkaar na de deals rond Fikayo Tomori en Olivier Giroud. Die spelers maakten deze zomer al de overstap van Engeland naar Italië.

Ziyech maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar Chelsea. De spelmaker had lange tijd last van een blessure, maar kwma toch nog tot 39 wedstrijden. In die duels was hij goed voor zes doelpunten en vier assists. Onlangs maakte hij in de oefenwedstrijd tegen Peterborough United (6-1) een hattrick.

Serie A

gerelateerd