'Van de Ven vliegt naar Frankrijk voor fraaie transfer'

4 augustus 2021 – Voor FC Volendam-aanvoerder Micky van de Ven lijkt er een mooie stap aan te komen. De twintigjarige centrumverdediger zou namelijk dicht bij een transfer naar Olympique Marseille zijn. Deze week is hij met zaakwaarnemer Mino Raiola en zijn vader in Frankrijk om tot een persoonlijk akkoord te komen. 

'Van de Ven vliegt naar Frankrijk voor fraaie transfer'

Dat schreef De Telegraaf woensdagmiddag, evenals het Franse RMC Sport. Het laatstgenoemde medium weet dat Van de Ven in de belangstelling van veel Europese clubs staat, maar dat Olympique Marseille de beste papieren heeft. Volgens De Telegraaf klopt dat, maar is een akkoord voorlopig nog niet bereikt. Het eerste bod dat de Ligue 1-club heeft uitgebracht, zou nog niet in de buurt komen van de vraagprijs van FC Volendam. Ook andere clubs zouden inmiddels naar de beoogde transfersom hebben geïnformeerd. 

Van de Ven heeft zich onder Wim Jonk uitstekend ontwikkeld bij FC Volendam en droeg afgelopen seizoen sinds maart ook de aanvoerdersband. De door Volendam zelf opgeleide verdediger viel op in de Keuken Kampioen Divisie en werd geregeld aan verschillende clubs gelinkt, waaronder ook de Nederlandse top drie. Een buitenlandse transfer lijkt op dit moment echter aannemelijker.

In Volendam heeft Van de Ven nog een contract tot medio 2023. Zijn transferwaarde wordt door Transfermarkt ingeschat op 1,3 miljoen euro.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd