Gedrag kan Tagliafico transfer kosten: "Clubs kijken naar data"

10 augustus 2021, 20:25

Nicolas Tagliafico is na zijn rode kaart in het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV flink onder vuur komen te liggen. Zijn actie kostte de Amsterdammers de wedstrijd en daarmee een prijs, en hij mist zelf ook de eerste twee wedstrijden van het nieuwe Eredivisieseizoen. Het is niet de eerste keer dat de Argentijn over de schreef ging. 

Sinds zijn debuut in 2018 pakte Tagliafico namelijk 42 gele kaarten, meer dan elke andere Eredivisiespeler. Bovendien viel het bij het Algemeen Dagblad op dat het vaak topwedstrijden zijn waarin hij de fout in ging. "Volgens mij heeft hij last van een overdreven bewijsdrang", concludeerde voormalig Ajacied Jan van Halst daarom in gesprek met de krant. Zelf ging hij als speler ook regelmatig over de grens. "Ik ken dat gevoel. Je wil voorop gaan in de strijd, helemaal in topduels. Ik had dat in het begin van mijn carrière heel erg. Je jut elkaar in de catacomben al op: 'kom op, we pakken ze'. Alleen vertaalde ik dat vervolgens letterlijk naar het veld."

Volgens Van Halst wordt het voor Ajax tijd om in te grijpen. "Ze moeten met hem aan de slag. Fel en temperamentvol, oké, maar die domme tackles moeten eruit. Zeker op het niveau waarop Ajax nu acteert." Zelf is hij daar vroeger ook in geslaagd. "Ik schaamde me op een gegeven moment. Ik merkte toen ik het niet meer deed, dat ik ook zonder die tackles overeind bleef. Het is een grote misvatting om te denken dat ze noodzakelijk zijn om voorop te gaan in de strijd."

"Hij heeft dat ook niet nodig", ging hij verder. "Dat moet hij tijdens trainingen niet eens proberen, ook omdat hij inmiddels een naam en stempel heeft bij scheidsrechters en tegenstanders daar dankbaar gebruik van maken door moord en brand te schreeuwen." Bovendien denkt Van Halst dat het gedrag een toptransfer van de Argentijn in de weg zou kunnen staan. "Clubs kijken toch naar data", legde hij uit. "Als ze dan nog een andere kandidaat hebben die weinig kaarten pakt, zullen ze voor hem gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen