Wat verdienen Sparta en sc Heerenveen aan transfer Dumfries?

12 augustus 2021, 19:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De aanstaande transfer van Denzel Dumfries naar Internazionale betekent financieel goed nieuws voor zijn oude clubs. In totaal vloeit er ruim een miljoen terug naar Sparta Rotterdam en sc Heerenveen. Ook de amateurclubs waar Dumfries voor speelde, pikken een graantje mee.

Dumfries verruilt voor vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) PSV voor Internazionale. Het is de bedoeling dat de rechtsback vrijdag medisch wordt gekeurd en dat daarna de transfer helemaal in orde wordt gemaakt. Vanwege eerder gemaakte afspraken over doorverkooppercentages, moet PSV een deel afstaan aan Sparta en Heerenveen.

Lees meer: Alle seinen staan op groen voor Italiaanse toptransfer Dumfries

Sparta verkocht Dumfries vier jaar geleden aan Heerenveen. Vanwege die transfer hebben de Rotterdammers volgens RTV Rijnmond recht op doorverkooppercentage van 1,5 procent. Dit komt neer op circa 225 duizend euro. Na één seizoen Heerenveen vertrok Dumfries naar PSV. De Friezen bedongen destijds volgens de Leeuwarder Courant een doorverkooppercentage van maar liefst tien procent. Hierdoor vloeit er straks iets minder dan 900.000 euro terug naar de rekening van Heerenveen. Het percentage is van toepassing op het bedrag dat PSV bovenop de transfersom van destijds ontvangt.

Het Eindhovens Dagblad weet daarnaast nog te melden dat Dumfries' voormalige amateurclubs VV Smitshoek en Spartaan '20 samen ook nog 260.000 euro ontvangen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen