Ten Hag over Ajax-target Bergwijn: "Hij past in het profiel"

13 augustus 2021, 14:09

Ajax hoopt deze maand de selectie rond te maken met de komst van een extra diepgaande vleugelaanvaller. Momenteel kan coach Erik ten Hag op de vleugels een beroep doen op Antony, David Neres, Dusan Tadic en Steven Berghuis, terwijl Neres mag vertrekken uit de hoofdstad. Een mogelijke vervanger loopt rond in Londen.

Op de persconferentie richting de start van het nieuwe Eredivisieseizoen, waarin Ajax het opneemt tegen promovendus NEC, bevestigde Ten hag dat Steven Bergwijn hoog op de verlanglijst staat. De aanvaller van Tottenham Hotspur is vooralsnog echter te duur. "Hij past zeker in het profiel. We hebben een lijstje met een beperkt aantal spelers, omdat we ons aan de kwaliteitseisen willen houden."

Al de hele zomer speurt Ajax naar een diepgaande aanvaller. Die zoektocht heeft nog geen succes opgeleverd. "Dat was inderdaad al vroeg ons target, maar we leggen de lat erg hoog. Behalve in het topsegment is het momenteel vrij stil op de markt. Daar moeten we ook rekening mee houden."

Vorig seizoen verlangde Ten Hag een spits, die in de winterstop pas naar de Johan Cruijff Arena kwam. Sébastien Haller werd voor 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United. "Soms moet je iets accepteren als de mogelijkheden zich niet aandingen", vertelt Ten Hag. "Maar dat wordt natuurlijk anders als er wél mogelijkheden komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen