'Ajax-keeper Onana akkoord met Inter en vertrekt transfervrij'

5 september 2021 – Ajax-keeper Andre Onana (25) is hard op weg naar de uitgang. De doelman vertrekt in principe na dit seizoen uit Amsterdam, als zijn verbintenis afgelopen is. Er wordt eveneens gesproken over een vermoedelijk akkoord met Internazionale, dat zelfs al reeds gesloten zou zijn.

'Ajax-keeper Onana akkoord met Inter en vertrekt transfervrij'

Dat schrijft het Italiaanse Corriere dello Sport althans, terwijl ook Ajax Museum met de mededeling komt dat de Kameroener heeft besloten om te verkassen. Het medium schrijft dat Onana definitief heeft besloten om te vertrekken uit Amsterdam en dat hij 'geen enkele reden ziet' om alsnog bij te tekenen of überhaupt het gesprek aan te gaan met de clubleiding.

Hij zou zijn manager namelijk hebben laten weten dat hij geen nieuwe gesprekken met Ajax wil voeren. Volgens het Italiaanse medium is er tussen Internazionale en Onana al meerdere malen gesproken en er zou al bijna een principe-akkoord op tafel liggen. Formeel gezien mag er overigens nog geen akkoord liggen, omdat Onana nog gewoon contractspeler is van de Amsterdammers.

Lees ook: Overmars helder over Onana: "Gaan niet zitten wachten"

Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf recent te kennen dat ook hij verwacht dat er geen akkoord meer komt in deze transferwindow over een nieuw contract. Alles wijst dan ook op een transfervrij vertrek in de zomer van 2022, waarover hij officieel pas in het komende kalenderjaar mag onderhandelingen. 

Ajax

gerelateerd