Van den Brom met Genk niet voorbij tiental; Cillessen wint

5 december 2021, 23:02

John van den Brom heeft de druk op zijn positie bij KRC Genk zondagavond niet weg kunnen spelen. Daar was wel degelijk de kans voor, toen tegenstander KV Mechelen na een uur met tien man kwam te staan. Toch eindigde de wedstrijd tussen de nummers zeven en tien van België in een 1-1 gelijkspel.

Genk begon aan de wedstrijd zonder Carel Eiting en Mike Trésor. Vanaf de bank zagen zij hoe bij de thuisploeg Nederlanders Sandy Walsh en Lucas Bijker wél in de basis begonnen. Dat gold niet voor Ferdy Druijf, die Mechelen door een blessure al enkele weken moet missen. Twee Nederlanders aan de aftrap dus, maar het was een Belg die voor het eerste doelpunt van de wedstrijd tekende. Theo Bogonda bezorgde de ploeg Van den Brom kort voor rust de voorsprong.

Kort na rust verdween die voorsprong alweer van het scorebord. Door een assist van Walsh en een goal van aanvaller Nikola Storm was het na vijftig minuten weer gelijk. Iets later leek Genk echter een nieuwe kans te krijgen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Doelman Gaetan Coucke haalde de doorgebroken Kristian Thorstvedt neer en werd er - na inmenging van de VAR - met rood vanaf gestuurd. Toch verzuimde de ploeg van Van den Brom om de benodigde kansen te creëren en eindigde de wedstrijd in 1-1. Het vierde puntverlies op rij, waarmee de trainer zich kan voorbereiden op opnieuw een week vol speculatie.

Celta Vigo - Valencia 1-2

Een succesvollere avond was het voor Jasper Cillessen. De doelman van Valencia werd na elf minuten nog wel gepasseerd door Iago Aspas, maar zag zijn ploeggenoten dat in het restant van de wedstrijd goedmaken. Dat begon nadat Aspas zelf kort na zijn goal geblesseerd moest afhaken en werd vervangen door Renato Tapia. Enkele minuten later zette Hugo Duro zijn ploeg alweer op gelijke hoogte. De 1-2 zou kort na rust vallen, door een goal van Maximiliano Gomez. Daarmee was ook direct de eindstand bereikt. Na drie gelijke spelen op rij pakte Valencia weer eens de volle buit. De ongeslagen reeks van de club telt inmiddels vijf wedstrijden.