Het wil niet vlotten met Jahanbakhsh: "Gaat nog niet zoals ik het wil"

17 januari 2022, 09:04

Alireza Jahanbakhsh heeft het moeilijk bij Feyenoord. De Iraanse buitenspeler kan het verschil in De Kuip nog niet maken. Ook zaterdag tegen Vitesse (0-1 verlies) kon de voormalig speler van AZ geen potten breken.

"Het gaat nog niet zoals hij het wil en ook niet zoals ik het wil. Dat is overduidelijk", zegt trainer Arne Slot bij ESPN. "Hij mist nu vooral rendement. Ik ken Ali van mijn AZ-periode als een speler die veel goals maakt en verantwoordelijk is voor veel assists, maar juist datgene laat hem nog weleens in de steek. Dat hij opportunistisch speelt en net wat meer de bal verliest dan een ander, dat calculeer je in bij hem. Maar over het algemeen is hij in staat om meer rendement uit zijn spel te halen. Dat lukt vooralsnog vrij moeizaam."

Maar volgens Slot was niet alleen Jahanbakhsh onzichtbaar tegen Vitesse. "De voorste vier waren niet heel creatief", concludeert hij. "Als een tegenstander zo fanatiek en massaal verdedigt hoop je dat de buitenspelers die wij hebben er één op één langs gaan, maar dat is amper gelukt. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteit van de verdedigers die Vitesse heeft staan. Wij zijn niet de eerste ploeg dit het dit seizoen heel moeilijk heeft om tegen Vitesse tot kansen te komen."

Lees ook: Slot verrast met eerste opstelling Feyenoord in 2022

Jahanbakhsh kwam afgelopen zomer over van Brighton and Hove Albion, dat hem op zijn beurt in 2019 voor een slordige twintig miljoen euro overnam van AZ. Feyenoord verliest door de nederlaag tegen Vitesse de aansluiting met Ajax en PSV. Ook moet het achterom kijken: Vitesse volgt op drie punten, AZ op vier.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen