Persconferentie kabinet doet veel stof opwaaien bij de BVO's

26 januari 2022 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 25 januari.

Persconferentie kabinet doet veel stof opwaaien bij de BVO's

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De fans keren terug in het stadion, maar roep BVO's haalt niets uit
Nederland gaat weer uit lockdown. Het kabinet heeft een flink pakket aan versoepelingen aangekondigd dinsdagavond tijdens de persconferentie. Voor het betaald voetbal geldt dat er fans terug in het stadion komen – maar wel slechts met een derde bezetting. Voor het amateurvoetbal kwam er eveneens goed nieuws.

Amateurcompetities kunnen onder voorwaarden weer van start
Goed nieuws voor het amateurvoetbal: de competitie kan vermoedelijk op korte termijn worden hervat. Nadat er eerder door versoepelingen al getraind kon worden door zowel de senioren- als jeugdteams, gaan ook de competities gaan mogelijk weer los. Dat is mogelijk gezien de beslissingen van het kabinet, al moet de concrete invulling nog worden gecommuniceerd.

KNVB deelt informatie over opstarten van de amateurcompetities
De KNVB heeft positief gereageerd op het hervatten van de amateursport. Onder nog heel lichte voorwaarden mag de amateurcompetitie weer worden opgestart en dat zal vermoedelijk spoedig gebeuren. Een concrete planning wordt echter niet meer vandaag gedeeld door de Nederlandse voetbalbond.

Besluit kabinet 'valt slecht' bij BVO's: spoedvergadering gepland
Er komt een spoedvergadering bij de Nederlandse BVO's over de regels die door het kabinet dinsdagavond bekend zijn gemaakt. De clubs gaan met elkaar om tafel om te kijken hoe ze moeten omgaan met het huidige maatregelenpakket, dat aangekondigd is. Duidelijk werd dat de lobby om met meer dan een derde publiek te mogen spelen, niet gehoord is.

Reacties

Eredivisie