Clubicoon Man United heeft twijfels over target Ten Hag

7 maart 2022, 16:44

Clubicoon Gary Neville twijfelt of Manchester United er verstandig aan doet om Erik ten Hag komende zomer op te pikken bij Ajax. De Nederlandse succescoach wordt al weken in verband gebracht met een overstap naar de Engelse topclub, maar volgens Neville is zijn mogelijke komst geen garantie op succes.

Neville deelde zijn twijfels zondag bij Sky Sports. De voormalig rechtsback, die 599 wedstrijden in de hoofdmacht van United speelde, trok ook de mogelijke komst van Mauricio Pochettino in twijfel. "Iemand als Louis van Gaal had een geweldige persoonlijkheid, maar hij en ook José Mourinho konden niet concurreren met Manchester City en Liverpool."

Neville weet niet of Ten Hag en Pochettino wél sterk genoeg zijn om bij e grootmacht aan de slag te gaan. "Ik vraag me af of zij de persoonlijkheid hebben om met de grootheid van de club en de problemen te dealen. Kunnen ze ook omgaan met de druk van bijvoorbeeld het aantrekken van nieuwe spelers en de ontwikkeling van het stadion?"

Volgens de oud-speler moet een topcoach daaraan voldoen. "Ik weet niet zeker of zij dat in zich hebben. Je hebt succes en zekerheid nodig om dat niveau te kunnen bereiken." Ten Hag is al jaren zeer succesvol als hoofdcoach van Ajax. Daarvoor werkte hij onder meer bij de beloften van Bayern München, Go Ahead Eagles en FC Utrecht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen