Nice moet door opmerkelijke constructie Kluivert bijna overnemen

8 maart 2022, 15:00

Justin Kluivert is de laatste weken bezig aan een uitstekende reeks bij OGC Nice. De Nederlander had mede door blessureleed even nodig om op gang te komen in Frankrijk, maar laat de laatste weken zijn enorme talent weer eens zien. Door een opmerkelijke constructie in zijn contract, moet Nice hem waarschijnlijk verplicht voor veertien miljoen euro definitief overnemen.

De buitenspeler wordt momenteel door AS Roma uitgeleend aan Nice en de Franse club heeft een optie tot koop bedongen. Deze koopoptie zal zelfs verplicht worden, als Nice zich plaatst voor de Champions League en Kluivert meer dan de helft van de wedstrijden in actie is geweest. Hij staat momenteel op zeventien wedstrijden en bij negentien heeft hij al aan die voorwaarde voldaan, gezien het 38 competitiewedstrijden speelt.

Daarnaast heeft Nice ook uitstekende papieren om de Champions League te halen. Het staat momenteel op de tweede plek, die recht geeft op een CL-ticket. Nummer drie Olympique Marseille staat op twee punten, maar de nummer drie speelt voorronde Champions League. Bij de verplichte koopoptie zou Nice veertien miljoen euro op tafel moeten leggen.

Lees ook: Steun voor Kluivert na 'onbegrijpelijke' rode kaart: "Het is een leugen"

Kluivert brak door bij Ajax, maar verkoos een vroege transfer naar AS Roma boven een verlenging van zijn contract in Amsterdam. Bij Roma lukte het nooit om een structurele basisplek te veroveren. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan RB Leipzig en nu dus aan Nice.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen