Soap Overmars duurt voort; grote sponsor-leegloop Antwerp

25 maart 2022, 16:00

De entree van Marc Overmars bij Royal Antwerp blijft de gemoederen in België bezighouden. De technisch directeur werd eerder deze week gepresenteerd in Antwerpen en dat schoot bij veel mensen rond de club in het verkeerde keelgat. Inmiddels zijn meerdere sponsoren afgehaakt.

Volgens het Belgische medium Het Laatste Nieuws zijn er momenteel al vijf sponsoren vertrokken bij de club. VINCI Energies en Xior Student housing blijven dit seizoen weg bij Antwerp. Select Group besloot het contract niet te verlengen, terwijl ook havenbedrijf Descroes en Federale Verzekering niet langer willen sponsoren. Port Of Antwerp twijfelt op zijn beurt om nog door te gaan.

Na de plotselinge presentatie van Overmars kwam Antwerp twee dagen later met een verklaring. "Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten", zo viel te lezen op de clubwebsite. "De kritiek daarop is terecht. Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer."

Vooralsnog blijft eigenaar Paul Gheysens, eigenaar van hoofdsponsor Ghelamco, achter de aanstelling van Overmars staan. In de tussentijd lijken steeds meer andere sponsoren zich bij de vijf afhakers te willen voegen. Overmars moest eerder dit jaar het veld ruimen bij Ajax na grensoverschrijdend gedrag. Afgelopen maandag werd hij middels een persconferentie gepresenteerd in Antwerpen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen