Mossou niet overtuigd: "Vraag me af of Ihattaren geschikt is voor de top"

5 april 2022, 08:31

Het was een mooie avond voor Mohamed Ihattaren. De middenvelder maakte maandag zijn basisdebuut bij Jong Ajax tegen TOP Oss, won met 4-1 en was ook nog eens goed voor een wonderschone goal en een assist. Reden genoeg voor optimisme, zou je zeggen, maar Sjoerd Mossou is nog altijd niet overtuigd van een sensationele comeback.

In het programma Voetbalpraat van ESPN vertelde Mossou dat hij hem nu twee keer heeft zien spelen de laatste week. "Je ziet direct dat hij aan de bal heel goed is, maar hij is ook duidelijk nog steeds te zwaar. Dat blijft toch merkwaardig op zijn leeftijd. Dan ga je je afvragen op hij wel geschikt is voor de top." Desalniettemin verbaast het hem niet dat hij Ajax naar de zege op TOP Oss leidde.

"Dat hij handig is en meer kan dan de gemiddelde speler in de Keuken Kampioen Divisie, lijkt me helder." Zijn oude trainer bij Oranje O17 Kees van Wonderen zat aan tafel bij Rondo en was positiever over Ihattaren. "Toen ik met hem werkte, was hij zeventien. Die jongens hebben allemaal de droom om de top te halen en die zien nog niet de gevaren. Op het moment dat je omgeving je daar niet bij helpt, dan wordt het heel lastig."

Lees ook: Ihattaren bij basisdebuut meteen belangrijk voor Jong Ajax

"Hij is niet op het juiste pad gebleven, door hemzelf, maar ook door zijn omgeving. Ik vond het wel mooi wat Ten Hag laatst zei, dat als je niet kan rennen in het huidige voetbal, het dan ophoudt. Dat is de boodschap die hij voor zichzelf moet meenemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen