Dit verdiende Feyenoord tot dusver in de Conference League

15 april 2022, 16:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is in de nieuwe Conference League aan een geweldig seizoen bezig. Niet alleen maakt het na de 1-3 zege op bezoek bij Slavia Praag nog kans op een Europese prijs, ook financieel hebben de Rotterdammers zich weer een goede dienst bewezen. 

De overwinning in Praag leverde Feyenoord twee miljoen euro op. Dat is namelijk het bedrag dat clubs ontvangen voor het bereiken van de halve finale van de Conference League. Het brengt het totale bedrag dat deze Europese campagne de Rotterdammers tot dusver opleverde op liefst 10.612.000 euro. Het gaat daarbij puur om prijzengeld, dus inkomsten uit bijvoorbeeld kaartverkoop komen daar nog bovenop. Ook de inkomsten uit de market pool zijn niet meegerekend. Deze worden door de UEFA niet openbaar gemaakt.

Feyenoord verdiende 2,94 miljoen euro met het bereiken van de groepsfase van het toernooi. De vier overwinningen in die groepsfase leverden in totaal nog eens twee miljoen euro op, de twee gelijke spelen 332.000 euro. Vervolgens ontving de ploeg 650.000 euro voor de groepswinst en nog eens 600.000 euro voor het bereiken van de achtste finale. Het bereiken van de kwartfinale leverde vervolgens één miljoen op en nu Feyenoord ook in de halve finale staat komt daar dus nog eens twee miljoen euro bij.

In het restant van het toernooi is er voor Feyenoord nog vijf miljoen aan prijzengeld te verdienen. Een zege in het tweeluik met Olympique Marseille en daarmee het bereiken van de finale is goed voor drie miljoen euro. Winst in die finale betekent nog eens twee miljoen euro extra. Bovendien plaatst de winnaar van de Conference League zich automatisch voor de Europa League van volgend seizoen, waardoor Feyenoord in dat geval ook volgend seizoen zou kunnen gaan cashen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen