''Als er spelers vertrekken, zullen er goede voor terugkomen''

18 mei 2022 – Alfred Schreuder kroonde zich afgelopen zondag met Club Brugge tot landskampioen van België. Hoewel Blauw-Zwart nog één wedstrijd op het programma heeft staan, zal Schreuder zich langzaam maar zeker gaan richten op zijn nieuwe klus. Hij wordt immers de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Er staat weliswaar het een en ander te gebeuren in Amsterdam, maar Schreuder denkt niet dat het moeilijk wordt. 

''Als er spelers vertrekken, zullen er goede voor terugkomen''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van het elftal dat zich een week geleden kroonde tot landskampioen van Nederland, lijkt niet heel veel over te blijven. Noussair Mazraoui vertrekt naar Bayern München, terwijl ook Ryan Gravenberch zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar de Duitse grootmacht. Oók voor Antony, Jurriën Timber, Sébastien Haller en Lisandro Martínez is er de nodige belangstelling. Dat Ajax opnieuw moet beginnen, staat vast. Maar Schreuder heeft er alle vertrouwen in dat hij ook in Amsterdam succesvol kan zijn. ''Ik ken daar geen angst voor. Ik vertrouw op hetgeen wat ik kan'', citeerde Voetbal International de opvolger van Erik ten Hag op de Belgische zender Canvas

''Ajax heeft nog steeds geweldige spelers en als er spelers vertrekken, zullen er goede spelers voor terugkomen'', aldus Schreuder. De Amsterdammers hopen Brian Brobbey langer in Amsterdam te houden. Ook Steven Bergwijn en Owen Wijndal staan hoog op het verlanglijstje. Wie er uiteindelijk ook mag komen, Schreuder begint goed voorbereid aan zijn nieuwe job. De huidige hoofdtrainer van Club Brugge fungeerde tussen 2018 en 2020 anderhalf jaar als rechterhand van Ten Hag. ''Het voordeel is dat ik de club en de manier van werken ken. Er zal niet veel veranderen voor mij, al ben ik nu de hoofdtrainer in plaats van de assistent. Maar nee, als ik bang zou zijn, had ik dit niet gedaan.''

Timber
Naast Brobbey, Bergwijn en Wijndal staat ook Quinten Timber op het wensenlijstje van Ajax. Timber, de tweelingboer van Jurriën, verruilde Ajax afgelopen zomer nog transfervrij voor FC Utrecht. Hij heeft een uitstekend seizoen achter de rug en dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. In een eerder stadium werd hij al in verband gebracht met PSV, waar hij Ibrahim Sangaré zou kunnen vervangen. Maar er is naar verluidt ook buitenlandse interesse voor Timber. Zo zou ook Club Brugge, de huidige werkgever van Schreuder, het oog hebben laten vallen op de middenvelder. 

Lees ook: 'Concurrentie Ajax en PSV: ook Overmars en Brugge willen Timber'

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd