Braaf zet krabbel en laat City achter zich voor top van Bundesliga

27 mei 2022 – Jayden Braaf gaat definitief aan de slag bij Borussia Dortmund. De transfer van de aanvaller hing al een tijdje in de lucht en werd vrijdagmiddag door de Duitse topclub bevestigd. De jeugdinternational van Oranje heeft een contract voor drie jaar getekend in het Signal Iduna Park.

Braaf zet krabbel en laat City achter zich voor top van Bundesliga

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De 19-jarige Braaf speelde in Nederland voor Ajax en PSV. In de zomer van 2018 liet hij Eindhoven achter zich voor een nieuwe uitdaging bij Manchester City. Daar bleef een echte doorbraak helaas uit en minuten maken in het eerste elftal deed Braaf niet. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij Udinese, maar door een knieblessure stond hij slechts vier keer binnen de lijnen namens de Italianen.

"We hebben de ontwikkeling van Jayden de afgelopen jaren op de voet gevolgd. Hij heeft in het verleden bewezen met zijn snelheid en talent het verschil kan maken. Hij zal na een jaar afwezigheid door een blessure tijd nodig hebben om terug te komen. Wij willen hem deze tijd geven en hem voorzichtig brengen. Als Jayden zijn revalidatie goed afrondt, hebben we een groot talent binneboord", aldus technisch directeur Sebastian Kehl.

Het was al duidelijk dat Braaf niet verder zou gaan bij City. Eerder deze week nam hij al afscheid van de club. 'Ik wil iedereen bij Manchester City bedanken voor het vertrouwen en de steun die zij mij de afgelopen jaren hebben gegeven', schreef de aanvaller donderdagmiddag op zijn eigen Instagram-account. 'Ik ben zowel op persoonlijk als professioneel vlak gegroeid en zou niet zijn waar ik nu ben zonder hun begeleiding.'

Reacties

Bundesliga

gerelateerd