'Ajax staakt keeperszoektocht; interesse voor drietal verdedigers'

24 juni 2022 – Bij Ajax heerst er op de dag van de start van de voorbereiding nog veel onzekerheid over hoe de selectie er dit seizoen uit zal zien. Enkele basisspelers zijn al vertrokken en veel anderen worden geregeld aan een transfer naar het buitenland gelinkt. Dat laatste geldt nu ook voor reservespelers Sean Klaiber en Perr Schuurs.

'Ajax staakt keeperszoektocht; interesse voor drietal verdedigers'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat schreef althans het Algemeen Dagblad in een uitgebreide vooruitblik op het nieuwe seizoen. Klaiber, die het afgelopen seizoen door een zware blessure niet één keer in actie kwam, zou volgens de krant opties hebben in de Engelse Championship en in Zwitserland. Deze week sprak hij daarover met de nieuwe trainer Alfred Schreuder. Datzelfde deed ook Schuurs, die meer speeltijd wil en volgens de krant 'in diverse topcompetities aan de slag kan'. Namen van clubs of competities werden daarbij niet genoemd. 

Een derde reserveverdediger, Nicolas Tagliafico, kan ook nog altijd vertrekken bij de club. Volgens de Argentijns-Spaanse journalist Marcos Durán worden is de linksback in gesprek met Real Sociedad. Ook de clubs hebben onderling al contact gehad. De vraag is echter of Sociedad in staat is om hem binnen te halen, terwijl ook andere, grotere clubs de situatie van Tagliafico blijven volgen. Het AD schreef dat áls de Argentijn dit keer vertrekt, Owen Wijndal nog altijd zijn beoogde opvolger is.

Keepers
Verder schreef de krant dat Ajax niet meer van plan is om een nieuwe eerste keeper aan te trekken. Het vertrek van André Onana wordt opgevangen door dezelfde bezetting als vorig seizoen: Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter. Eerder werden onder meer Mark Flekken en Jasper Cillessen aan Ajax gelinkt, maar een dergelijke transfer zou nu niet meer aan de orde zijn. 

Reacties

Ajax

gerelateerd