FC Utrecht heeft spits binnen; backs vertrekken bij RKC en Willem II

27 juni 2022, 12:51

FC Utrecht heeft zich verzekerd van de komst van Daishawn Redan. De 21-jarige spits wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Hertha BSC. FC Utrecht heeft bovendien een optie tot koop opgenomen in de deal. Redan blijft daardoor in de Eredivisie spelen.

Afgelopen seizoen werd de aanvaller namelijk al verhuurd aan PEC Zwolle. Met die club eindigde hij als hekkensluiter. "Daishawn is een snelle speler die op meerdere posities in de voorste linie uit de voeten kan", laat technisch directeur Jordy Zuidam weten op de clubwebsite. "Hij speelt met veel dynamiek en heeft diepte in zijn spel. Hij is niet de grootste, maar heeft wel power en duelkracht. Hij heeft bovendien laten zien dat hij vaak in scoringspositie komt en dat hij goed is in het verzilveren van kansen. Daishawn is, net zoals wij, ambitieus. Hij is gretig en wil echt graag voor FC Utrecht spelen."

Willem II

Bij Willem II is er juist sprake van een vertrek. Linksback Derrick Köhn besluit niet mee te degraderen met de Tilburgers en verkast naar Duitsland. De verdediger heeft van zijn club toestemming gekregen om een transfer af te ronden en ontbrak daarom op de eerste training, zo meldde het Brabants Dagblad. Duitse media melden dat Köhn op weg is naar Hannover 96.

Ook RKC Waalwijk neemt afscheid van een verdediger. De multifunctionele Saïd Bakari staat op de verlanglijst van veel clubs uit het buitenland en gaat gebruik maken van die interesse. De international van de Comoren vertrekt na vijf jaar uit Waalwijk, zo meldt het Brabants Dagblad.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen