Goudmijn langer bij Excelsior, ook ADO roert zich op transfermarkt

28 juni 2022, 17:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kenzo Goudmijn draagt ook komend seizoen het shirt van Excelsior. De middenvelder speelde in de tweede helft van het afgelopen seizoen al op huurbasis voor de promovendus en wordt opnieuw gehuurd van AZ.

En daar is Goudmijn erg blij mee. "Ik heb in de winterstop bewust de keuze gemaakt om voor Excelsior te kiezen in de Keuken Kampioen Divisie", zegt hij op de clubsite. "Dat was een stapje terug, maar ik wilde veel wedstrijden spelen. Bij Excelsior heb ik die kans gekregen. Daardoor merkte ik dat ik steeds meer wedstrijdritme kreeg en daar ook beter ging spelen. Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze voor Excelsior en daarom hoefde ik er niet lang over na te denken om terug te keren.''

Goudmijn was basisspeler toen Excelsior zich in mei na een knotsgekke play-off finale ten koste van ADO Den Haag verzekerde van een plek in de Eredivisie. De middenvelder erkent dat de promotie naar het hoogste niveau een belangrijke rol speelde bij zijn keuze om zich opnieuw te laten verhuren aan de Rotterdammers. "Dat we gepromoveerd zijn was voor mij wel belangrijk, want ik wil mezelf graag verder ontwikkelen in de Eredivisie. Na de geweldige prestatie van afgelopen seizoen is het fijn dat ik dat nu bij Excelsior kan doen'', aldus Goudmijn.

ADO Den Haag

Goudmijn staat woensdag dus op het trainingsveld van Excelsior voor de eerste training van het seizoen. Waar de Rotterdammers zich gaan voorbereiden op hun rentree in de Eredivisie, aast ADO Den Haag op eerherstel. De pijn van de nederlaag tegen Excelsior laat zich nog altijd voelen in Den Haag. Aan Dirk Kuyt de taak om de club volgend seizoen terug te brengen naar het hoogste niveau. De kersverse hoofdtrainer krijgt daarvoor de beschikking over Gylermo Siereveld en Daryl Werker. Siereveld en Werker komen transfervrij over van respectievelijk NAC Breda en Roda JC.

Werker geldt in Den Haag als vervanger van de vertrokken Hervé Matthys. "Met Werker trekken we een speler met de nodige ervaring aan die, net als wij, heel ambitieus is en zich kan vinden in de doelstellingen die wij met ADO Den Haag hebben'', vertelt technisch manager Daryl Janmaat op de clubsite. "Het is een kopsterke speler die naast goede verdedigende kwaliteiten ook beschikt over een goede passing en overzicht. We denken dat hij met zijn manier van spelen uitstekend past bij onze club.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen