'PSV-transfer bijna opgevangen: Nice wil routinier uit Bundesliga'

1 juli 2022, 09:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV zorgde voor verbazing met de komst van doelman Walter Benitez. De keeper van OGC Nice stond onder andere bij Paris Saint-Germain op het verlanglijstje om tweede doelman te worden, maar hij koos uiteindelijk voor perspectief in Eindhoven. De club van Pablo Rosario en Calvin Stengs is druk bezig om een vervanger te halen.

Fabrice Hawkins van RTL France meldt dat Borussia Mönchengladbach-doelman Yann Sommer (33) de nieuwe sluitpost moet worden. Hij zou persoonlijk al akkoord zijn met de club, maar Nice moet er nog wel uitkomen met de ploeg uit de Bundesliga. Mocht het lukken om zijn eenjarige contract af te kopen, dan ziet de nieuwe trainer Lucien Favre een wens in vervulling gaan. Hij wilde volgens het medium 'absoluut' dat zijn landgenoot gehaald zou worden.

Sommer keept sinds 2014 in Mönchengladbach. Over alle competities gezien speelde hij in die periode meer dan driehonderd wedstrijden voor de Duitsers. In totaal hield hij 86 keer zijn doel schoon. Mocht hij daadwerkelijk naar Frankrijk gaan, dan moet hij de concurrentiestrijd aangaan me de Poolse Marcin Bulka. De elf jaar jongere doelman werd deze zomer voor twee miljoen euro overgenomen van Paris Saint-Germain.

Christophe Galtier

Het is een onrustige zomer bij Nice door het vertrek van trainer Christophe Galtier. Hij kwam vorig seizoen naar Nice nadat hij kampioen was geworden met Lille. Aan de Côte d'Azur loodste hij Nice naar de vijfde plaats op de ranglijst. Komend seizoen gaat hij weer op jacht naar de titel. Hij gaat namelijk Paris Saint-Germain trainen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen