Mertens zoekt nieuwe club: "Heb hem vier miljoen euro geboden"

25 juli 2022, 09:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Napoli en Dries Mertens zijn officieel uit elkaar gegaan. De aanvaller speelde jarenlang voor de club en wist zelfs Diego Maradona uit de geschiedenisboeken te schieten door clubtopscorer aller tijden te worden, maar nu gaan de partijen hun eigen weg. De Belg zou meerdere contractaanbiedingen hebben afgeslagen.

Dat vertelt voorzitter Aurelio de Laurentiis tegenover Radio Kiss Kiss. "Ik voel de liefde voor de club, ken de pure passie hier, maar ik weet ook dat voetbal een industrie is", aldus de beleidsbepaler van de club. "Helaas betekent dat soms dat je niet kunt doen wat de fans graag willen. Als hij er een koude geldkwestie van maakt, moet ik wel 'nee' zeggen. Als ik Mertens een onevenredig salaris moet betalen, zou dat ten koste gaan van de begroting van volgend seizoen."

Volgens De Laurentiis moet hij niet alleen nadenken met zijn hart, maar ook met zijn verstand. "Ik heb hem vier miljoen euro bruto per seizoen aangeboden, maar dat weigerde hij. Dus ik heb hem heel erg bedankt voor alles wat hij voor deze club heeft gedaan. Hij heeft ongekend vaak gescoord, maar wij moeten naar onze mogelijkheden kijken."

De baas van de club wil nu verjongen, nadat Kalidou Koulibaly deze zomer ook al verkaste. "Ik heb geld nodig om jonge spelers te kopen die Napoli in de komende seizoenen kunnen vertegenwoordigen. We hebben eerder allemaal oudere spelers vervangen. Toen kwamen Mertens en Koulibaly, die nu als helden vertrekken. Dat terwijl er eerst aan ze getwijfeld werd", aldus De Laurentiis, die de Belg wellicht wel tegenkomt komend seizoen. Italiaanse media melden dat hij bij Internazionale en Lazio op de radar staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TZuiden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kom maar terug naar Eindhoven👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen