Aad de Mos tipt PSV en oppert opvolger van Cody Gakpo

22 augustus 2022, 16:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cody Gakpo wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Aad de Mos verwacht dat de 23-jarige aanvaller van PSV ook daadwerkelijk de overstap naar de club van trainer Erik ten Hag gaat maken. Voor de opvolger van Gakpo hoeft PSV volgens De Mos niet ver te zoeken.

De Telegraaf berichtte zondagavond dat Manchester United naast Ajax-aanvaller Antony ook Gakpo probeert binnen te hengelen. PSV-watcher Rik Elfrink meldde vervolgens dat de agenten van de aanvaller 'een soort van persoonlijk akkoord' hebben bereikt met Manchester United. De Eindhovenaren willen Gakpo liever niet verkopen, maar zijn bereid om bij een bod van 50 miljoen euro of meer toch mee te werken aan een transfer.

Gakpo wil de overstap naar de Premier League-gigant wel maken, denkt De Mos. "Als je daar vijf keer meer kan verdienen, dan is dat heel lastig om te weerstaan", stelt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad. Volgens De Mos is het voor PSV een goed moment om Gakpo te verkopen. "Als je je woensdag kwalificeert voor de Champions League en Gakpo verkoopt, heb je op een dag 100 miljoen euro verdiend. Dat kun je niet laten lopen. Je kunt het Gakpo ook niet kwalijk nemen, je kunt vijf keer meer verdienen en je speelt bij de grootste club ter wereld."

Als PSV in de laatste fase van de zomerse transferperiode Gakpo nog kwijtraakt, dan zal de Eindhovense club de markt opgaan om een vervanger aan te trekken. De Mos ziet de opvolger van Gakpo in de Eredivisie rondlopen. "Jesper Karlsson van AZ zou ik een goede optie vinden", aldus De Mos.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen