Ajax speelt Heerenveen op een hoopje, Frenkie grijpt hoofdrol

29 december 2022, 10:39

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 10 september.

Ajax-trainer Schreuder in fraai rijtje na bijna perfecte avond

Ajax heeft zaterdagavond ook de zesde wedstrijd in de Eredivisie winnend afgesloten. In eigen huis had de ploeg van Alfred Schreuder [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/407138/ajax-trainer-schreuder-in-fraai-rijtje-na-bijna-perfecte-avond/,_blank,geen kind aan sc Heerenveen (5-0)], mede door twee goals van Mohammed Kudus. Daarmee komt de oefenmeester in een bijzonder fraai rijtje.

Heerlijke avond voor Barça en Frenkie krijgt vervelende wending

Frenkie de Jong heeft FC Barcelona en zichzelf zaterdagavond een uitstekende dienst bewezen. De middenvelder kreeg in de uitwedstrijd tegen Cádiz opnieuw het vertrouwen van Xavi Hernández en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/407137/frenkie-betaalt-vertrouwen-van-xavi-terug-memphis-stelt-teleur/,_blank,betaalde dat terug met een treffer]. Daarmee had De Jong een belangrijk aandeel in de 0-4 overwinning. Het laatste fluitsignaal klonk wegens een medisch noodgeval op de tribune veel later dan de bedoeling was.

Wéer geen thuiszege voor NEC, maar Fortuna baalt het meest

Op het nippertje heeft NEC zaterdagmiddag voor de vierde keer op rij gelijk gespeeld. De Nijmegenaren hoopten in de eigen Goffert tegen Fortuna Sittard eindelijk weer eens thuis te winnen, maar moesten na een heerlijke knal van Oguzhan Özyakup genoegen nemen met een punt: 1-1. NEC kon het vooral zichzelf verwijten, want het kreeg vooral in de eerste helft genoeg kansen om afstand te nemen van de nummer laatst in de Eredivisie.

Excelsior herstelt zich in extremis en verergert pijnlijke reeks Emmen

Diep in de blessuretijd wist Excelsior een 0-1 achterstand om te draaien tot een 2-1 overwinning tegen FC Emmen. De uitploeg kwam vlak voor rust op voorsprong via een rebound van Ole Romeny, maar na rust zorgde Nathan Tjoe-a-On met een afstanddschot voor de gelijkmaker en diep in de blessuretijd knikte invaller Serano Seymor de winnende goal binnen. Een pijnlijke reeks nederlagen wist Excelsior zo toch even weg te poetsen.

Schreuder komt met goed nieuws over uitgevallen Bassey

Ajax-trainer Alfred Schreuder was zeer tevreden met de overwinning van zijn elftal tegen sc Heerenveen zaterdagavond. Ook kon de coach goed nieuws brengen over de uitgevallen Calvin Bassey: hij is naar verwachting dinsdagavond tegen Liverpool 'gewoon' inzetbaar.

Negatieve hoofdrol voor De Ligt: Bayern verliest opnieuw punten

Matthijs de Ligt heeft een vervelende middag achter de rug. Bayern München stevende in de thuiswedstrijd tegen Vfb Stuttgart af op een 2-1 overwinning, maar een overtreding van De Ligt bood de bezoekers in de absolute slotfase de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Die liet Serhou Guirassy niet liggen: 2-2.