Gözübüyük legt in appje aan VI-tafel omstreden penaltybesluit uit

13 september 2022, 13:20

Serdar Gözübüyük heeft in een berichtje aan Vandaag Inside-gast Özcan Akyol voor het eerst kort gereageerd op het omstreden besluit dat hij zondag nam in het Phillips Stadion. De arbiter gaf in blessuretijd een strafschop aan PSV, waardoor de Eindhovenaren alsnog wonnen van RKC (1-0).

In een appje aan Akyol verdedigde de scheidsrechter zijn veelbesproken beslissing. "Gözübüyük zei: 'Ik heb gewoon de regels gevolgd. Hier fluit je ook voor op het middenveld. Of laat je doorspelen? De VAR zei ook dat het een penalty was. Ik zie zijn hak (van verdediger Hans Mulder, red.) op zijn hoofd (van middenvelder Xavi Simons, red.) komen, fluit direct en VAR bevestigt de penalty.' Dat zegt hij", vertelt de columnist.

Johan Derksen was het niet eens met de strafschop. "Als hij geen penalty had gegeven, dan had hij ook een verhaal erbij kunnen houden dat het volgens de regels was. Want de hak kwam op zijn hoofd toen hij de bal al had geschopt. En dat kleine Simonsje bukt echt en steekt zijn hoofd onder die hak. Moet hij  dan die Simons die bal in laten koppen?", is de populaire analyticus van mening.

Het kostte RKC uiteindelijk een punt. Cody Gakpo mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet. Na afloop van de wedstrijd reageerden Michiel Kramer en Etienne Vaessen woest op het besluit. De KNVB liet weten een vooronderzoek te starten naar hun uitspraken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat meneertje simons zo snel opstond was het meest schandalig . Eerst rollen als een gek ,toen hoorde hij wat en stond gelijk op . Zoiets ziet die scheids en var toch ook kom op zeg . En dan is straks kramer de lul omdat hij wat zegt

mghbhgm13
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pijn of niet, overtreding of niet; iedere speler zou bij gelijke stand in de extra tijd die penalty proberen te versieren. Dat jij dat oneervol vindt zou mij een worst wezen, ik wil winnen.

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In alle eerlijkheid; dacht ik dat het een strafschop was. Juist na het kijken van de beelden, veranderde ik van mening. PSV heeft gewoon gezwijnt.

Ronnie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

precies. En daar heb je een VAR voor. Die had het moeten zien en moeten ingrijpen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen