'Ten Hag kan onverwachte uitblinker behouden via clausule'

26 september 2022, 18:44

Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Diogo Dalot komende zomer transfervrij de deur uitwandelt bij Manchester United. De Portugese vleugelverdediger, die dit seizoen veel indruk maakt onder de nieuwe coach Erik ten Hag, beschikt over een aflopend contract. Transferexpert Fabrizio Romano heeft echter een geheime clausule ontdekt.

Manchester United heeft een eenzijdige optie om het contract van de Portugees met een jaar te verlengen, waardoor hij tot juni 2024 zou vastliggen op Old Trafford. Het liefst wil Manchester United het contract echter niet via de clausule verlengen. De topclub wil de Portugese rechtsback langer aan zich binden, maar daarover is nog geen akkoord bereikt. Het lijkt erop dat de partijen snel nader tot elkaar zullen komen, maar anders heeft United de clausule nog achter de hand.

De 23-jarige Dalot maakt dit seizoen veel indruk onder Ten Hag. Dalot is vaste waarde bij Manchester United en speelde al in tien wedstrijden. Hij lijkt de concurrentiestrijd definitief te hebben gewonnen van Engelsman Aaron Wan-Bissaka. Afgelopen seizoen zat Dalot nog regelmatig op de reservebank op Old Trafford.

Dalot speelt sinds 2018 voor United, dat hem overnam van FC Porto. Twee seizoenen geleden werd de verdediger verhuurd aan AC Milan.

Lees ook: Manchester United wil Rashford langer binden

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen